Udtalelser fra klienter


Udtalelse fra klient med eksamensskræk: 

"Efter at være dumpet to gange til en afgørende eksamen i forbindelse med mit forstkadidatstudium, har jeg været til et tre samtaler med Eva i forbindelse med min nervøsitet, når jeg skulle til eksamen.
Samtalerne med Eva gav mig nogle værktøjer, så jeg kunne 'styre' min tanker og på den måde dæmpe nervøsiteten. Det ændrede fuldstændig min måde at gå til eksamen på, hvor jeg her havde nemmere ved at koncentrere mig om emnet. Ligeledes, ved at bruge det, Eva havde lært mig, gik min krop ikke i forsvarsposition, så jeg gik ikke i 'sort'.  Jeg har nu været til mit 3. og sidste forsøg på at bestå. Vi har lige fået karakter fra vores skriftlige Jura-eksamen, og der fik jeg et 12-tal. Det er helt vildt og jeg har nok ikke helt forstået det endnu."
M.
___________________

Udtalelse fra par, hvor han havde været utro gennem mange år med forskellige kvinder (call-girls):

"Hej Eva

Tusinde tak for al den hjælp og støtte vi har fået fra dig. Vi genoptog vores forhold i juni og har siden været på ferie i Frankrig og holder nu jul sammen med vores børn. Vi har haft en dejlig jul og vi har talt mange ting igennem, efter vi besluttede os for at fortsætte. Vi er helt sikre på, at havde det ikke været for din indgangsvinkel og de værktøjer du har givet os, var det aldrig gået. Vi har fundet hinanden igen og ønsker begge en fælles fremtid. Det er utrolige veje livet kan gå, når vi tænker på sidste jul, hvor alt var i et ganske andet lys og så ser på den dejlige jul vi har holdt i år.

Du er meget velkommen til at lægge vores hilsen på din hjemmeside med et stort ønske om, at det kan hjælpe andre i livets svære stunder. Du er virkelig et lys i mørket, som vi hellere end gerne vil vise vej frem til.

Med ønsket om et godt og dejlig nytår til dig og din familie
y og x

Hej x og y

Hvor det glæder mig at høre fra jer!
Sjældent møder jeg en sådan grad af menneskelig modenhed, vilje og styrke til at kunne komme videre ovenpå barske oplevelser, som I to viste. Det glæder mig overordentligt meget at høre, at i har haft en god tid og kan glæde Jer over denne jul. Det er jo ligesom en milepæl! Et stort og varmt tillykke til Jer begge. Godt gået! Jeg ønsker Jer alt det bedste - en glædelig jul og et godt og varmt nytår med Jeres store børn, som jo også har mærket det svære - men som i tilgift har oplevet, hvordan to voksne mennesker håndterer en vanskelig situation på allerbedste måde. Det har I givet dem!

Mange hilsner Eva

__________

Udtalelse fra ung kvinde med ADHD

"Hej Eva

Jeg vil gerne fortælle lidt om, hvordan det har været for mig, at være i parterapi hos dig. Det er umiddelbart svært at sige, hvad det bedste er, men én ting vil jeg fremhæve:
Hos min psykiater, hvor jeg kommer uden min mand, oplever jeg at jeg skal være forsigtig med, hvad jeg siger. Han tager mit parti, hvis jeg kritiserer Y og så kommer jeg bagefter i den situation, at jeg skal forsvare mig selv og min familie. Det er ikke rart.
Hvis jeg hos psykiateren siger, at jeg synes Y er en idiot vil han sige, at jeg skal se at komme ud af det forhold og give mig ret i, at Y er en idiot. 

Når jeg siger til dig, at jeg synes Y er en idiot, spørger du hvorfor. Jeg skal så fortælle, hvad det er jeg ser eller hører og finde frem til, hvad jeg gerne vil have i stedet for det jeg får. Bagefter får Y mulighed for at fortælle, hvordan han oplever den samme situation. Vi ser så, at der er to opfattelser – ikke bare min. Det betyder at vi skal samarbejde, for at få det til at fungere.

Y og jeg har ikke på noget tidspunkt været uvenner på vej hjem i bilen, når vi har været hos dig. Vi har fået afsluttet hver samtale med nogen ro i sjælen og meget klogere på hinanden. 

Det har været rart at tage hjem fra dig og så opleve at vi faktisk kan tale det samme sprog! 

Det har været super for mig at få prioriteret vigtigheden af mine behov. Det har været meget givende at finde ud af at mærke rigtig godt efter hvad det er jeg vil med det, jeg siger og gør!!! At mærke mine behov og være opmærksom på mine tanker. 

Det har været overraskende nemt at ommøblere mine behov og tanker. 

Der er ikke nogen der kan lave om på en anden. Men man kan lave om på sig selv – hvis det er det man ønsker. Det tror jeg i hvert fald på. 

Det er rart at kunne få en anden opfattelse og mening om sin partner. Det er dejligt at kunne finde en ro og accept af tingene. En større forståelse af alt. 

Jeg har kæmpet så længe bare med at holde hovedet oven vande. Jeg havde næsten opgivet mit ægteskab. Nu går jeg i strandkanten og jeg kan se meget langt, vidt og bredt. 

Jeg er meget meget glad J 

Mvh X 

__________

"Kære Eva

Jeg vil gerne fortælle dig om mine oplevelser af den hjælp, jeg har fået fra dig som person og som psykoterapeut i forbindelse med problemerne i mit ægteskab med blandt andet utroskab og efterfølgende skilsmisse.

Jeg fandt dig på Internettet ved hjælp af Google, og din hjemmeside virkede reel og oprigtig. Min oplevelse af mit første møde med dig, var en meget behagelig oplevelse, der gav indtryk af åbenhed, tryghed og forståelse. Der virkede nærmest som en coaching session, hvor mange svar blev svaret af mig selv. Kun når det var nødvendigt for min egen udvikling følte jeg, at du gik ind med direkte information og råd. Så det var en fantastisk oplevelse, at føle sig sikker og i gode hænder, guidet og ledt professionelt og kærligt til en større selvforståelse. Du satte virkelig nogle tanker i gang, uden at pådutte mig dine eller andres synspunkter. Denne måde at udvikle folk på, har for mig gjort, at jeg i dag føler mig meget ”groundet” i mit liv. Jeg føler, at uanset, hvad der skulle ske, vil jeg være som en klippe i et stormvejr. En af de største ting, der er sket for mig, er at jeg har fået kontakt med den spirituelle del af mig selv (softwaren?), noget som jeg altid har søgt i mit arbejde med musik og kampsport. Igen vil jeg sige, at det var nogle kommentarer fra dig, der satte tingene i perspektiv, og fik mig til at kigge ind i mig selv. Mærke efter, ikke kun efter følelser, men noget mere, og noget andet. Jeg vil rose dig fra din måde at anskueliggøre tingene på. Det gik ikke op for mig før et stykke tid efter, hvad det var du mente, og jeg er nu klar over, at vi som mennesker, er mere styret end vaner og følelser end noget andet. Men jeg har også lært, at vi kan gøre op med det, lave om på den måde vi ser tingene på, og lever på. En meget mere tilfredsstillende måde, en livsanskuelse, der er til gavn for os selv og de mennesker vi omgås. Jeg sammenligner din metode, som musiklæreren, der lige nøjagtig forstår at give sin elev ros for det, han har opnået, og give ham lige nøjagtig nok information til det næste musikstykke, sådan at det er en udfordring, som han kan klare. Dette kræver empati og viljen til at hjælpe. Jeg tilskriver dig æren for min store åbenbaring. Tusind tak for hjælpen.

Kærlig hilsen Jan" 

__________

Hej Eva
Det gik ikke. Min kone besluttede for 1½ måned siden at flytte..
Ikke lige hvad jeg havde forventet men sådan er det.
Tak for de rigtige gode værktøjer jeg fik med, det er i hvert fald noget jeg kan bruge i fremtiden og i hverdagen.

mvh yy

Hej yy
Jeg fornemmede nok undervejs, at xx var et andet sted end dig. Jeg oplevede at I begge gjorde et forsøg, men i nogle tilfælde er afstanden blevet for stor til at brobygning er mulig. 

Jeg håber du kommer godt videre i livet.

Mange hilsner Eva 

_________________________

Kære Eva

Tak for din hjælp med at give os indsigt i vore reaktioner og relationer.

Du er en meget dygtig og vidunderligt behagelig person. Tak for dig!

Y og X