Bølger

Parterapi

 • Er der noget du undgår at tale om?
 • Oplever du afstand og ensomhed?
 • Er sexlivet besværligt?
 • Skændes I om småting?
 • Håber du, at alt bliver bedre med tiden?

Med parterapi lærer I:

 • at tale sammen og forstå hinanden - selv om I ikke er enige
 • at tale respektfuldt om følsomme ting - i stedet for at skændes og lukke af
 • at bruge simple værktøjer til at skabe varme og glæde
 • I får en generel guide til styrkelse af parforholdet
 • redskaber så I straks kan øve derhjemme
 • Hjælp og ideer til styrkelse af sexlivet

Par, hånd-i-hånd på stranden Kongevejen til et godt og varmt - og langtidsholdbart - parforhold er brolagt med høflighed, nysgerrighed, interesse og tid.

Du kender sikkert alt til konflikter, til kampen om, hvem der har ret eller kampen om, hvem der kan ramme hårdest. Har du opnået det du ville med det?

Det siges, at et skænderi renser luften. Passer det? Skændes I om helt nye ting hver gang? Når I rammer hinandens følsomme punkter, er det så helt nye steder? Så hvad er det lige, der er blevet renset? 

Undgå at havne i en afvikling af forholdet

Hvorfor konflikt, når man elsker hinanden? Konflikter er en uundgåelig del af et kærlighedsforhold og desværre er rigtigt mange parforhold præget af kritik og fordømmelser. Alt som rammer eller gør den anden ked af det, får den anden til at lukke af for kontakten, som en snegl, der trækker sig ind i sit hus.

Måske tror I, at når man bliver 'god igen' er alting glemt, at det er bagateller. Det virker i starten uskyldigt, men det er det ikke. Krænkelserne, kritikken og smerten er gemt inde i sneglehuset, og næste gang du kommer derind, ser du bunken. Mange små ting lægges ovenpå hinanden. Med tiden fører det til en lukning af hjertet. Du kan ikke mere mærke, at du elsker din partner. I parterapi lærer I at håndtere hverdagens konflikter på en god måde, så I hurtigt vender tilbage til en følelse af glæde og varme og dermed undgår at havne i en afvikling af kærlighedsforholdet.

Mere varme - mere kontakt

Målet er at få genåbnet for nysgerrigheden og interessen for partneren og vise Jer, hvad det betyder for et varmt og godt parforhold. Hos mig får I redskaber til udvikling af disse færdigheder. I parterapi hos mig får I også redskaber/ideer til styrkelse af Jeres sexuelle kontakt. Nysgerrighed efter at kende partneren, interesse for partnerens tanker og handlinger og lysten til fysisk kontakt og sex er helt afgørende for at et parforhold bliver stabilt og varigt. På min blog kan du læse mere om langvarige kælighedsforhold og sexualitet - erotik.

Få hjælp - lær hvordan

Erkend på et tidligt tidspunkt, at der er konflikter. Konflikt er ikke bare skænderier men alle situationer, som medfører tavshed, afstand og manglende kontakt. Gå igang mens problemerne stadigt er så tilpas små, at du er tilbøjelig til at bagatellisere dem.

Det er Jeres evne - og især vilje - til i det daglige at lytte og stille nysgerrige og åbne spørgsmål til hinanden, som er helt afgørende for, om forholdet styrer mod udvikling eller afvikling. I parterapi hos mig tager vi straks fat på helt enkle øvelser, som styrker kontakten mellem Jer. Nogle mennesker har lært denne kunst i barndommen. Den gode nyhed er, at andre kan lære den senere i livet. Men det kræver øvelse! Vilje til øvelse! Man bliver heller ikke en god tennisspiller af at se Wimbledon på TV.

Når det lykkes

Som parterapeut er det meget bekræftende og bevægende at arbejde med par, som grundlæggende vil forholdet, men som oplever, at de stadigt oftere havner i situationer, hvor begge bliver ramt følelsesmæssigt. At følge processen mellem to, som udvikler forholdet i en mere moden, kærlig og respektfuld retning, er stort.

Når det er for sent

Selvfølgelig ser jeg også par, hvor den ene har opgivet, mens den anden desperat kæmper for at redde forholdet. Flere år med svigt, kritik og bebrejdelser sætter sig dybe spor. Det lukker for adgang til empati og dermed varme, kærlige følelser. Hjertets dør kan billedligt talt været faldet i. Parterapi kan ikke redde alt. Det kan være for sent at gøre noget. Tiltrækning og forelskelse er afløst af bitterhed, lukkethed og opgivenhed. Hvis den ene part er afklaret og ikke vil mere, kan det være meget svært for den anden, som gerne vil kæmpe. Måske indser partneren først nu, hvor truslen om at miste er blevet til alvor, at der er ting, vaner og adfærd, som kan ændres. Hvis det er for sent, er det min opgave at respektere begge parter. I en sådan situation vil jeg med parterapi hjælpe Jer med at afslutte forholdet og hvis der er brug for det, hjælpe med at håndtere sorgen.

Ind imellem oplever jeg, at den part, som ønsker at bevare forholdet, bliver meget vred på mig, når jeg ikke "banker partneren på plads". Det må nødvendigvis være sådan, at jeg støtter begge parter - ikke den ene mod den anden, selvom det kan opleves sådan, når man ikke får hjælp til at overtale sin partner. Jeg oplever, at den ene ønsker at kæmpe, mens den anden har nedlagt våbnene. Det er min opgave at respektere begge parter selvom jeg sagtens forstår den part, som er dybt ulykkelig over at se sit parforhold styre ud over afgrunden.

Jeg har flere gange oplevet, at par, som er gået fra hinanden, efter et år eller mere har fundet ud af, at det skal kunne lykkes. De er så kommet til parterapi igen for at få hjælp til at finde nye veje, så de undgår at havne i de samme konfliktmønstre, som de flygtede fra.

Valg af terapeut - gratis forsamtale

Det kan være svært at vælge parterapeut. Hvis I er i tvivl om I skal vælge mig, er I velkomne til at aftale et kort møde (15 - 30 min) uden betaling, for at få lidt mere klarhed over, om I kan have tillid til mig. Der vil ikke være tale om parterapi - det kræver en egentlig parterapiaftale.

Udtalelser:

Kære Eva.

Tak for din hjælp med at give os indsigt i vores reaktioner og værktøjer til at finde nye veje. Du er en meget dygtig parterapeut og en vidunderlig behagelig person. Tak for din hjælp på alle måder, vi har det fint, men det er ikke lige let , altid!

mange kærlige hilsner Y og X


Kære Eva.

Tusinde tak, og frem for alt tak for den hjælp, du giver os. I parterapi hos dig har jeg lært mere om mig selv og min ageren i den uge vi har kendt dig, end jeg har lært i de 52 år jeg har levet. Jeg tror og føler, at x oplever det samme. 

Så sent som i dag, har vi talt om, hvor ofte (dagligt), vi har misfortolket den andens oplevelser/meninger. Det er min overbevisning, at både x og jeg rigtig gerne vil ”hinanden”. Vi har nok bare begge været et par latterlige stolte løver (vi har begge fødselsdag i august).

Vi har besluttet, at kæmpe for den kærlighed, som igennem tre et halvt år har ligget dybt i os.

Der er ingen tvivl om, at det kræver professionel hjælp, og vi er dig taknemmelig for, at vi må komme i parterapi hos dig. Vi glæder os (selvom det både er hårdt og ikke særlig sjovt) til at møde dig på tirsdag.

 Bedste hilsner Y


 

Krise efter utroskab? Læs om utroskab og om at komme videre efter utroskab.

Parterapi Slagelse, Skælskør, Næstved, Sorø, Kalundborg, Holbæk, Vestsjælland.